Galleri Asyl - Header
Galleri Asyl | Registrering | Logg inn | Info/Priser | Abonnere på varsler?

Info om RSS

Wikipedia skriver:

RSS (vanligvis skrevet ut som Really Simple Syndication), også kalt «levende bokmerker» eller «nyhetsmating», er en ordning der en nettleser på en datamaskin henter nyheter eller annet materiale fra Internett fortløpende og automatisk. RSS er en XML-dialekt basert på RDF (Resource Description Framework) som brukes for å videreformidle utdrag av innhold fra en nettside som oppdateres jevnlig (ofte en weblogg).

Verdt å merke seg er at dette ikke bare gjelder datamskiner, men også i aller høyeste grad, mobiltelefoner og nettbrett med mer. Det finnes et hav av apper for RSS-syndikering både for Android og IOS og hva har vi ikke slags andre operativsystemer for håndholdte apparater.

Selv bruker jeg Brief, en add-on for nettleseren Firefox, som RSS-leser på den stasjonære PC-en min, og RSS Reader som app på min Android-telefon.

For de uinnvidde kan det kanskje være litt kronglete å legge til feeds (en fil som produserer RSS fra for eksempel dette galleriet) i både apper og add-ons, men som regel handler det mest om å gi seg litt tid til å finne ut av brukergrensesnittet i appene og add-ons-ene.

Oftest har man et menyvalg som heter noe sånt som "add" eller "add feed", eller til og med "legg til (feed)", om man har norsk språkpakke i appen eller add-on-en. Her peker man (eller taster inn, om man vil) mot filen som genererer ønsket abonnement, som i Ballangskatalogens tilfelle er: http://slettjord.opelwerk.com/asylet/feed.pl, hvorpå man enten får noen få flere valg å forholde seg til, eller går videre til å laste inn abonnementet i RSS-leseren.

Så, da funker det slik at man enten klikker på følgende lenke, for eksempel, Abonnere på galleriet via RSS?, eller limer inn adressen (URL) (http://slettjord.opelwerk.com/asylet/feed.pl) der hvor appen, add-on-en eller det frittstående RSS-programmet ber om URL (adresse).

Galleri Asyl | Registrering | Logg inn | Info/Priser | Abonnere på varsler?