back to base imageCategories imagecategories imagecategories imagecategories imagecategories image

Di likkje skallfettapa

lightversjon

postet i diverse/generelt 2012.11.08 15:48

Jau, som dåkker skjønne så blir det hær ei lita kjæftsalva av en bloggpost, å dæfførr tar æ det på morsmålet mitt. Æ ska prøve å førrhold mæ så konkret å spesifik som mulig, men æ kjæm nok tell å ry ut i det vide å det breie enkelte plassa, med glosa å sjargong som ikke passe sæ førr små børn under 35. Det her handle om ækle, dumme, trangsynte, selvsentrerte, sjåvinistiske, korttenkte, sure å tværre pessfolk vs. butikkansatte.

Den her gangen e det nåkka som vederfartes mæ på Statoil i godeste Ballangen førr nån daga sia. Det e dog ikke nåkka unikt tilfelle, hverken førr mæ eller Statoil, eller Ballangen førr den saks skyld, det skjer overalt, å æ har bevitna lignanes incidenta på Expert, Elkjøp, matvarebutikka å diverse andre plassa.

Vælvæl, on with the show!
Æ sto å venta mens maten æ hadde bestilt blei laga. Det hylte å skreik, susa å sleit, som det bruke å gjør bak disken, fra alle mulige maskina å pumpevarslingssystema å en viss kar må vite ka mer.
Vi va ikke så mange kundan, det va æ å en ungbjelke, om han va lokal eller ikke vet vel ikke æ, æ kjenne ikke den øngre generasjonen her i verdensmetropolet æ bor i! Uansett pokker, han handla en dunge med greier, å hadde betalt når matmaskinen gikk av førr full alarm. Maten min va ferdig!!
Dama i kassa, eller ka man ska kalle det, når man ska lage mat, kunne alt om lyspære, olje, vindusviskera med mer, å helst kunne bytte alle di tingan førr kundan åsså, å i tillægg altså lage mat å endel andre ting æ ikke har oversikt over sånn i farta. Dem vaske sekkert endel utstyr å ting å tang åsså.
Sedd på faen... setninga sprang helt i fra mæ.... Altså, dama i kassa, ho veit at om maten blir ståanes førr længe i ovnen etter at hylinga har bynnt, blir den brent. Ho veit åsså at æ e en av dem som ikke like det så godt om maten e brent.
Æ klage ikke, ikke særlig mye i allefall, å æ tar det ikke så tungt heller, men ho dama veit, å som alle på Statoil, så gjør ho sitt beste førr at æ, å alle andre kunda ska bli førrnøyd.
Nuh holdt setninga på å stekk fra mæ igjen... Sia ho dama veit alt det her, så glemme ho i småstresset sitt etter å få ut maten min fra ovnen, å gi han her fysakken en pose tell tingan sine.
Jaja, tenke æ, håpe det ikke e en kuk som står der, som blir å ta helt av over den lille glippen.... Bæng!!! Om han ikke tok helt av, så kom det en liten glose fra han, å nåkka mumling som hverken æ eller dama fikk med oss detaljan i.

Okai, det va storyen. Som nevnt, det har skjedd lignanes ting før, på førrskjellige plassa her i verden. Det her bruke æ kun førr at det e færskt å førr å illustrere en epedmi.

Ka i svartn e det som går av enkelte, så får dem tell å stå der å oppføre sæ som konga av tykjeland? Æ lure av å tell på kem i helvete, ja, vent tell setninga e ferdig, så ser du det passa å bruke helvete, e det som har krøppe opp fra en viss plass å klapsa enkelte i ræva; tag, you're it, du e min utsendte på jorda førr nån minutt?
Ka som rir dem når dem tar med sæ sitt elendige liv å elendige humør inn på en stasjon eller butikk, å lire av sæ mannsjit tell intetanende, 'uskyldige', hardtarbeidandes, hyggelige, serviceinnstilte, vanlige, og førr faen, medmenneskelige menneska?
Ka med å stoppe opp, gå ut av tankemønstret om at alle eksistere enten førr å bistå dæ, eller vær i veien førr dæ. Ka med å tenke litt på det her med at vi alle har følelsa, selv de bak kassa i en vanlig butikk eller på en vanlig bensinstasjon? Du e ikke nåkka bedre enn dem, du di likkje skallfettapa av en jypling, heller tvert om, du e et dårligere menneske enn dem. Å det gjeld enten du e ordfører eller sjæf førr LKAB, eller om du jobbe på søppelbilen.
Om du i ditt enspora å smått innavla hode trur det e nåkka lavereståanes jobb å være 'kassedama', førr eksempel på Statoil, så sku du steike ta fådd tadd på dæ uniformen demmes, stådd en hel dag i det orkesteret av lyd som e bakom der, hadd så mye som 10 kunda i kø, som alle ska ha mat, i pulja, jevnt å trutt hele dagen. Alt mens du smile, e hyggelig, å bestandig heve høgt at kunden har rett.

Nuh va det her en liten bjelke av en ignorant minusvariant, kanke ha vært med enn 20-23 år, men, det e ikke sånn at det e bare unge minusvarianta som oppføre sæ som neandertalske krapyl, som knapt klare å hold hendern oppe fra å slæpe i golvet.
Æ har opplevd 50-åringa, mensenrød i trynet, spy ut eddie vedder å galle, over så banale ting som en selvpumpedings på bensin- eller dieselpumpa, som tilfeldigvis ikke e iorden når hans allmektige har steget ned fra himmelen for å fylle en aldri så liten knert drivstoff på sin edle kongekjerre.

Se tell pokker å kom dåkker heim å fortsætt å bank opp kjærringa mens dåkker enda kan, før naboen endelig tar mot tell sæ å anmelde dåkker!!

Kommentarer

08.11.2012 16:19

Blæh!

postet av John Rambo mailto:malmkla.. Goto:http:/&..

Jaggu snekke sæ inn en liten svikt i nummereringssekvensen førr grafisk dato... Jaja, tek det seinar, ikke la det forstyrre for budskapet :)

Kommentarformula

**

**

**

Kun navn/nick og kommentar er obligatoriske felter, i tillegg til antispamspørsmålet da. Oppgir du dog e-postadresse, er denne nødt å i det minste bære kjennetegn på en virkelig adresse.

Det finnes også en slik en rss-greie tilgjengelig. Kraft levert av Microblock