Sex løgn og Paypal tapes

(i diverse/generelt) 2012.11.08 19:57
Jeg opprettet en Paypalkonto for noen år siden, som ikke har vært brukt før nå nylig. Forøvrig, jeg sjekket at alt var korrekt og up to speed for kontoen min før jeg hoppet på toget til nowhere.

For 8, snart 9 dager siden, overførte jeg 1200 kroner fra banken min til Paypalkontoen min. Jeg fulgte alle instruksjoner og blablabla.
På hjelpesidene, eller, en eller annen plass i systemet sto det at det kunne ta fra 1 til 3 dager før pengene var klare til bruk via Paypal. 'Whaaat?', tenkte jeg, 3 dager i dagens tidsalder?
Jeg driver litt med sånn programmering selv, sånn for moro skyld, og vet da godt at det å trikse litt med noen tall i to forskjellige felt i en database, pluss litt sikkerhetskontroll og kommunikasjon med etpar servere strengt tatt bare skal ta noen sekunder, kanskje ikke det en gang.
Nuhvel, overfører man penger fra en norsk bank til en annen, kan man jo risikere å måtte vente en dag. Greit nok. Paypal har vel flere kunder enn en gjennomsnittlig norsk bank, so be it.

6 dager går, og illustatøren jeg skal leie inn til et nettsted jeg holder på med, og jeg, venter i spenning fremdeles. Jeg sender en e-post til norsk Paypal, og etterlyser overførselen. Tre sekunder senere mottar jeg en auto-responder, som informerer om at det kan ta 24 timer eller mer før jeg får svar på henvendelsen min. I de aller fleste tilfellene forsøker de, Paypal, å besvare alle henvendelser innen 72 timer.
'Whaaaat??', tenker jeg, igjen. 72 timer? I dagens tidsalder, og et så stort selskap, med så mange ansatte?
Nuhvel, Telenor kan også være trege. Greit nok.
Eller, ikke greit nok, tydeligvis, for etter 2 døgn blir jeg utålmodig. Vi er nå kommet til dags dato, og jeg ringer norsk Paypal-support.

Etter å ha hørt på en mengde valg lest opp av en lettere aggressiv mannsstemme, trykker jeg det jeg tror er rett alternativ for min henvendelses natur.
Jeg traff visst ikke helt rett, for når jeg blir bedt om å oppgi en kode, har jeg jaggu ingen kode å oppgi. Uansett, mannen, en annen nordlenning faktisk, er da med på notene. 'Vi skal vel få hjulpet deg likevel'.

Så forklarer jeg situasjonen, steg for steg.
Først var vi gjennom en liten lek kalt; finn meg i systemet. Etter å ha stavet deler av e-postadressen min før alfakrøllen, oppgitt deler av strengen etter alfakrøllen som 'opelwerk med dobbelt-W' og litt plunder rundt no- eller com-endelse, finner vi ut at vi er like langt. Jeg finnes tydeligvis ikke i systemet, i allefall ikke via søk på oppgitt e-postadresse.
'Kan du ikke søke på navnet mitt da?', sier jeg. 'Tjah, jo, nei, ja.....'. I skrivende stund vet jeg ennå ikke om mannen fikk meg opp på skjermen i det hele tatt eller ei.

Uansett, mannen kunne fortelle meg at av og til ble overførsler borte i systemet deres. Ikke helt borte altså, men usynlig for eh, programmene eller operatørene. De ligger der, men blir ikke gjennomført, da de har havnet utenfor gridet.

'Jaha!!!', tenker jeg, og får etter noen sekunder stotret fram, 'Hva gjør jeg nå da, skjer dette ofte, kan det skje igjen og hvor var advarselen om at dette kunne skje på sidene deres?'
'Det skjer regelmessig, eller, uregelmessig. Det kan skje hvem som helst, når som helst og hur ofte som helst'. 'Etter 11 dager går pengene i retur, om ikke kunden da har vært i kontakt med oss innen den tid, vi vet jo ikke om dette, da det er tapt i systemet vårt. Vær dog obs på at det kan ta etpar dager fra vi sender tilbake og til banken din har pengene igjen. Deretter kan det ta inntil 30 dager før banken overfører pengene dine til din konto.'
''€&€!'&€//€/%'%!%??', tenker jeg.

Hvordan i alle dager kan Paypal ha blitt så stor med slike systemer, og slik kundepolitikk? Så stor som de nå en gang er blitt, har de ikke råd til å utbedre et åpenbart mangelfullt system?
Videre, hvordan kan banken min bruke så mye som 30 dager på å gi meg pengene mine tilbake? Hva om dette var et større beløp enn 1200 kroner, for ikke å snakke om hvis det stemmer at dette skjer ofte hos Paypal, hvor blir det av rentene for disse pengene, for den tiden de har vært på reise i tallenes digitale verden?

Nå har jeg registrert Visa-kortet mitt opp mot Paypal, så slipper jeg visstnok å overføre penger via bank til Paypal for å kunne betale min sultende illustratør i California. Jeg må bare vente i to dager for å motta en kode som betyr at de har verifisert at kortet er mitt og sånt.
En kode jeg må oppgi en eller annen plass når jeg skal betale min verdensberømte, sultende illustatør i Kina.